18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
česnek 4 stroužky
rajčata loupaná krájená v plechovce 400 g
oregáno 3 lžičky
bazalka 3-4 lístky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 01 h.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)


JE to krapet pakárna, příprava není za pět minut, ale stojí to za to :-).



Postup
Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části pokrájené mleté maso, orestujeme, přidáme nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou, opečeme, až se maso od sebe odděluje. Z konzervovaných rajčat scedíme šťávu do misky a rajčata pokrájíme a přidáme k masu. Osolíme, okořeníme oreganem, bazalkou a pepřem a chvíli podusíme. Směs necháme trochu vychladnout, stačí jen tak, abychom se při plnění nespálili a lžičkou, nebo jen tak rukou plníme neuvařené paccheri. Skládáme je těsně vedle sebe do máslem vymazané zapékací formy. Připravíme si bešamel - na másle uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou, půlkou šlehačky (cca 100ml) a šťávou z rajčat. Lehce osolíme, asi 1/2 lžičky, nastrouháme muškátový oříšek a až začne omáčka vřít, povaříme asi minutu. Vmícháme 3 lžíce strouhaného parmezánu, dobře zamícháme, už nevaříme, a tímto bešamelem přelijeme připravené paccheri - tak, aby byly ponořeny. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° nejprve asi 15 minut zakryté alobalem, pak alobal odstraníme a dopečeme do růžova.

Tip:
Paccheri můžeme nahradit cannelloni, hlívu můžeme nahradit žampiony a parmezán eidamem (ale to nedoporučuji, není to ono).


Další fotografie
 


RECEPTY

Jemná rybí polévka z tresky

Postup: Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na paprice

Postup: Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborová omeleta

Postup: Předem uvařené brambory, nebo když nám zbydou od oběda, nakrájíme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...